Merkenhof Family Web Site  


About us


Intro accessible:


Protected:Video

Linkedin   Twitter

 Greece...

About Greeks

Boze oog
(Dutch only)

Toekomst uit
koffiedik

 

 

 

Toekomst lezen uit koffiedik

U bent niet in Griekenland geweest, als u niet een klein kopje echte Griekse koffie heeft gedronken. De koffie wordt altijd vers gezet en dat gebeurt als volgt: Men schept een lepeltje koffie en een lepeltje suiker in een "brikkie"(heel klein pannetje). Men vult het pannetje verder met water en zet het op het vuur. Af en toe even roeren tot de koffie kookt. Het water wordt dan met koffie en al in het kopje geschonken.

Onderin het kopje zit dus de prut die niet opgedronken dient te worden. Het prut kan wel dienen voor het lezen van de toekomst. Na het drinken van de koffie, zet u het schoteltje op het kopje en keert u het kopje om. U kunt het nu omgekeerd neerzetten om het even uit te laten lekken. Na een paar minuten is de koffie hard geworden en is er een tekening op de bodem van het kopje te zien.

Het lezen van het koffiedik gebeurt in drie etappes. De eerste etappe is het lezen van de onderste gedeelte van de kop. Als het koffiedik daar dik en donker is voorspeld dat niet veel goeds. Maar als deze hoedanigheid een beetje doorloopt naar boven, betekent dat de slechte tijden tijdelijk zijn en er weer betere tijden aankomen. Als er bijna geen koffiedik aan de bodem vastzit, betekent dat de toekomst rosekleurig is er een vrolijk vooruitzicht. De tweede etappe is het bekijken van de plek waar het oortje zit. Hier voorpelt het koffiedik de nabije toekomst, terwijl de rest van het kopje de verre toekomst voorspelt. De figuren in het kopje hebben allemaal een betekenis.

Bijvoorbeeld: een doorlopende lijn in het kopje betekent een reis, de lengte ervan vertelt iets over de afstand van deze reis. Als er met deze lijn een andere lijn parallel loopt, betekent dat er iemand meegaat. Een letter is de beginletter van de naam van een bekende die aan u denkt. Een hond betekent dat een goede en betrouwbare vriend van zich laat horen. Een slang staat voor een hartewens die uitkomt. Een haan zegt dat er goed nieuws onderweg is. En een boog of deuropening voorspelt een belangrijke ontmoeting of gesprek

Bron: onbekend

Developed by: Stefan Merkenhof